Menu

Fotografiska, navet för fotoutställningar

Tänker du på Fotografiska så fort du hör någon prata om fotoutställningar av olika slag? Om ja, är du långt ifrån ensam. Om nej, finns det självklart andra ställen som förknippas med fotografier både som konstform och som dokumentationsform. Nedan hittar du mer information om Fotografiska beläget i Stockholm.

Mer om Fotografiska

Fotografiska är definitivt navet för fotokonst att göra, åtminstone i Sverige. Fotografiska lockar dessutom många besökare, cirka 500.000 om året, det inkluderar med mycket hög sannolikhet folk som inte skulle kommit i kontakt med fotokonst annars. Det i sin tur bidrar till att fotokonsten och de tekniska bitarna kring att fotografera utvecklas och kunskaper sprids.

Sedan Fotografiska drog igång sin verksamhet 2010 har de både blivit känd inom branschen för att erbjuda ett omfattande antal utställningar per år. Dessutom arrangeras det en rad utbildningar, föreläsningar, workshops och kurser också. På det sättet kan den som vill både beundra andras fotokonst och utveckla sina egna kunskaper.

Det är främst genom sina utställningar som Fotografiska blivit kända och blivit en snackis inom branschen. På det sättet har de etablerat sig som en av de ledande aktörerna i världen när det gäller utställningar som kretsar kring fotografer och fotografier. De har bland annat haft utställningar av Annie Leibovitz och David LaChapelle för att nämna några. Deras mål är både att etablera svensk fotokonst i världen samt att etablera den internationella fotokonsten i Sverige.

Men, Fotografiska är långt ifrån ett ställe för enbart nyfrälsta eller redan invigda entusiaster inom fotografi. De erbjuder också allmänheten att ta del av både mat och andra former av kultur, för att på det sättet locka till sig en ännu bredare publik. Det säger också något om fotografiet som dokumentationsform och som konstform, det är något som berör och påverkar alla människor. Alla har någon gång varit en del av ett fotografi eller tagit ett fotografi.