Menu

Gör en inspirationsresa!

Om du behöver lite ny inspiration och har möjlighet är det en fantastiskt bra idé att åka på en inspirationsresa. Nedan kan du läsa mer om spännande platser att besöka för att upptäcka nya landskap och hitta nya bildidéer.

Att tänka på inför en fotograferingsresa

Innan du beger dig ut på ditt fotografiska äventyr kan det vara smart att tänka igenom några saker. Till exempel kan det vara bra att ha ett specifikt mål med resan, är du exempelvis ute efter att hitta nya specifika miljöer eller vill du hellre se nya landskap generellt? En annan bra sak att tänka igenom är vilket transportsätt du väljer, eftersom det kan påverka i vilken omfattning du kan dokumentera din resa.

Men du måste naturligtvis inte resa särskilt långt för att vidga dina vyer, du kan till och med hålla dig inom Sverige. Dels för att landskapet ser väldigt olika ut i södra och i norra Sverige och dels för att då kan du helt säkert transportera dig via tåg. Tåget är ett väldigt bra transportmedel om du vill ha möjlighet att fotografera under din resa. Dessutom så ger tågresan dig möjlighet att slappna av och göra annat exempelvis spela några spel på Speedy Casino Sverige för att rensa hjärnan mellan varven. Att ha med en dator är också bra om du vill ha möjlighet att redigera och samla dina bilder på ett säkert ställe under tiden som du är på resande fot.

Med hjälp av tåget kan du också göra flera stopp på samma resa. Du skulle kunna resa genom hela Sverige och dokumentera hur de olika landskapen ser ut på respektive ort. Det kan man göra både genom att dokumentera från tågfönstret och genom att stanna på de olika platserna och antingen campa eller hyra rum på några olika orter. Att åka tåg är dessutom bra både för plånboken och för miljön.