Menu

Hitta ny inspiration!

Ibland kan det vara svårt att hitta inspiration oavsett om du arbetar som fotograf eller om fotografi är din hobby. Det är inte alltid nya idéer bara dyker upp utan vidare, ibland måste du aktivt jobba med att utveckla din kreativt och hitta ny inspiration.

Tips för att bli inspirerad på nytt

Det finns många vägar att gå när det kommer till att hitta ny inspiration. Ett generellt tips är att prova olika vägar och försöka att hitta metoder som fungerar bäst för dig. Vissa människor hittar sin inspiration i att göra andra saker. Om du exempelvis arbetar som fotograf, men saknar inspiration, kan det vara en fördel att släppa jobbet en stund och ägna dig åt något annat. Istället för att försöka tvinga fram något utan inspiration. Det kan förvisso fungera okej om du har en kund som vill ha en väldigt specifik bild, men inte om du måste vara den kreativa drivkraften i processen.

Några exempel på aktiviteter som du kan ägna dig åt om du behöver tänka på något annat än ditt jobb kan vara att ta en promenad med eller utan kameran, ta en fika med en kompis och prata om något annat än jobb eller att exempelvis spela några spel hos Speedy Casino logga in där och slappna av genom att låta din hjärna fokusera på något annat.

Andra sätt att hitta ny inspiration är att inspireras av andra. Besök en fotoutställning och undersök hur andra har gjort, kanske de har använt sig av en metod eller teknik som kan inspirera dig också. Eller varför inte gå igenom dina tidigare bilder? Kanske har du själv tagit bilder som kan inspirera dig att prova något nytt eller utveckla tidigare kunskaper.

Det går förstås också att leta inspiration via internet, det kryllar av spännande bildidéer på nätet.