Det här är en blogg för både den som är fotograf som heltidsyrke och för hobbyfotografen. På den här sidan hittar du information om fotografiets historia, om kända fotografer, inspirerande inlägg, tips på hur du kan utveckla dina kunskaper och mycket annat intressant.

Fokus på landskapsbilder

Att dokumentera landskap är ett särkilt hantverk och skapar konstverk oavsett om du tagit en bild i dokumentationssyfte eller inte. Det beror på att naturen och stadsmiljöer av olika slag är konstverk i sig och det du som fotograf gör är att dokumentera och förfina dem. Ett bra tips för dig som vill utveckla dina kunskaper inom fotografering av landskap är att kolla in texterna på sidan som innehåller mer handfasta tips än inspiration. Ett annat bra alternativ är att läsa inläggen med fokus på utbildningar och kurser du kan gå för att utveckla dina kunskaper.

Fotografering betyder mycket både för den som tar bilden och för de som tar del av materialet. Därför är det viktigt och roligt att få dela tankar och idéer med andra likasinnade och dela material av olika slag. Kanske kan vi på det sättet inspireras av varandra och ta hjälp av varandra för att skapa fler intressanta bilder och motivera fler att prova på att ge sig ut i naturen eller i stadsmiljö med en kamera. På samma ämne så kräver den här sidan inte att du har speciellt mycket förkunskaper, du kommer ha nytta av materialet ändå. Dessutom måste alla börja någonstans så varför inte börja med att ta en vända på bloggen och inspireras av den.