Menu

Utveckla ditt fotointresse!

Välkommen hit, vad kul att just du har hittat hit! På den här sidan finns det många roliga och intressanta texter om det mesta som har med fotografering att göra. Oavsett om fotografering är din hobby eller din huvudsakliga sysselsättning kan du säkert hitta inspiration i materialet på sidan.

Mer om innehållet

Du hittar här både information om fotograferingens historia och mer om de första fotografierna som togs. Redan på 1500-talet utvecklades de första teknikerna som senare skulle bli en del av den dokumentationsform och konstform som du känner som fotograferingen idag. Även om utvecklingen har gått framåt och fortsätter att göra det så finns det kvar tankar om fotografering och tekniker från åtminstone 1900-talets början.

På sidan hittar du också intressant kuriosa om bland annat det allra första flygfotot som togs. Att det dessutom togs från en luftballong och inte en helikopter eller ett flygplan ökar kuriositeten kring bilden. Annan kuriosa som du kan läsa mer om på sidan är den fulaste landskapsbilden tagen någonsin. Egentligen handlar det om en konstnärligt ganska fin bild, men den är tekniskt inte den bästa bilden. Samtidigt som det ligger i betraktarens ögon att avgöra vad som är vackert och inte.

Du hittar också matnyttig information om hur du kan tänka om du behöver en dos av ny inspiration. Både som yrkesfotograf och på hobbynivå så hamnar de allra flesta mer eller mindre ofta i en svacka som kräver ett miljöombyte. Utöver det kan du också inspireras av andra kända fotografer som du också hittar mer information om, eller utställningsmiljöer som definitivt är värda ett besök.

Klicka dig gärna runt på sidan en stund och förhoppningsvis hittar du det du söker här. Fokuset är främst på landskapsbilder, men det finns lite information om hur du kan hitta mer inspiration för porträttbilder och liknande också. Hoppas att du ska trivas här!